Jastrebac Lake Resort dobitnik Povelje Regionalne privredne komore Kruševca

od rizinger

Na samom pragu godine dočekalo nas je vredno priznanje – dodeljena nam je Povelja za doprinos razvoju turizma na Božićnom privrednom doručku RPK Kruševac.

Sumiranje ostvarenja privrednika i Regionalne privredne komore Kruševac, kao i dodela nagrada i priznanja bile su teme tradicionalnog privrednog doručka. U ime Jastrebac Lake Resort-a Povelju je primio Danko Đaković, direktor turističkog kompleksa.

Predsednik Skupštine Privredne komore Srbije, Miloš Nenezić smatra da je 2022. godina izazovnija od prethodnih, prevashodno zbog cene energenata.
Naš sistem, kakvim god ga mnogi smatraju, je uspeo da absorbuje cene energenata. U odnosu na dosadašnju cenu, cene na svetskom tržištu su višestruko veće. Cene koje je EPS nudio su do tri puta veće, ali iskorak koji je vlast napravila je doveo da u narednih šest meseci cena bude povećana za 50 odsto – kazao je on.

Još jedan problem na koji se Nenezić osvrnuo je nedostatak odgovarajuće kvalifikovane radne snage, što je posledica obrazovnog sistema:
U decembru smo zvanično preko Socijalno-ekonomskog saveta počeli prve razgovore o reformama obrazovnog sistema, da se kadrovi obučavaju prema potrebama privrede i društva.

Smatra da mladi, kvalifikovani radnici, iz zemlje odlaze ne zbog visine plate već zbog nemogućnost zapošljavanja prema kvalifikacionoj strukturi.

Božićnom privrednom doručku prisustvovao je vladika kruševački David Perović koji je pohvalio izgradnju crkava u regionu i iskazao želju da se Lazarev grad podigne. Njemu je direktorka RPK Maja Marković uručila prigodan poklon.

Božićni doručak Regionalne privredne komore Kruševac se održava već osmu godinu, tradicionalno na drugi dan Božića.

Može vas još zanimati: