Četvrti astronomski kamp “Jastrebac” 2020 od 10 -13. avgusta

Četvrti astronomski kamp “Jastrebac” 2020 od 10 -13. avgusta

Astronomsko udruženje “Eureka” kao i protekle tri godine organizuje astronomski kamp “Jastrebac 2020”. Ovo je odlična prilika za sve zaljubljenike u nauku da provedu 4 dana na planini učeći o astronomiji i posmatrajući noćno nebo!

Ove godine su pripremljene brojne aktivnosti kao što su: svakodnevna naučno-popularna predavanja iz astronomije od profesionalnih astronoma i astronoma-amatera, noćna posmatranja kroz teleskope udruženja, astrokviz, projekticije igranih i dokumentarnih filmova, kao i mnoge druge.

Kamp će se realizovati od 10. do 13. avgusta u hotelu “Idila” na Jastrepcu. U slučaju uvođenja rigiroznijih mera u cilju suzbijanja virusa “Covid-19”, kamp će biti otkazan u skladu sa propisima.

Projekat astronomski kamp “Jastrebac 2020” po konkursu za implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade grada Kruševca, realizuje astronomsko udruženje “Eureka, koje finansira Grad Kruševac u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Kruševca, Turističkom organizacijom grada Kruševca i Centrom za stručno usavršavanje Kruševac.

Na ovoj adresi možete pogledati kako je protekao prethodni astronomski kamp na Jastrepcu: https://svemir.blog/2019/08/12/o-astronomskom-kampu-jastrebac-2019/

Može vas još zanimati: