Prva o nama: Najšumovitija planina, ne samo u Srbiji, već i na Balkanu

od rizinger

Kruševljani imaju izreku: „Za Kruševac ništa nije dobro ako nije najbolje„. Tako, na svega 20 kilometqara od centra grada za sebe i svoje prijatelje ljubomorno čuvaju Jastrebac, najšumovitiju planinu, ne samo u Srbiji, već i na Balkanu.

Ako želite odmor i svež vazduh, Jastrebac je pravi izbor. Iz Turističke organizacije Srbije apeluju, putujte odgovorno – nosite masku, perite ruke i držite distancu.

Najlepši deo ove planine i omiljeno izletište je Ravnište. Na zaravnjenom delu nalazi se Jastrebačko jezero, hoteli, veći broj vikendica, avanturistički park i sportski tereni.

Zahvaljujući blagoj klimi, svežim vazdušnim strujama i raznolikosti flore i faune, ova planina pruža raznolike mogućnosti za odmor i rekreaciju.

Jastrebac je pogodan za planinare, bicikliste, ljude koji se bave gljivarstvom, travare… Jastrebac i izletnicima nudi veoma blage šetnje„, objašnjava prednosti srpske planine Dušan Đorđević iz TO Kruševac.

Jastrebac je predivan u svako doba. U jesen nestvarno crven, pun nekog žara, tokom toplog leta čarobno svež, a zimi nudi idilu i mir koji donosi belina snega. Jastrebac obiluje potocima i rečicama koji su bogati pastrmkom.

Na Lomničkoj reci, koju mi zovemo Jastrebačka reka, dozovljen je ribolov„, ističe Đorđević.

Nepregledne listopadne i četinarske šume na Jastrepcu skrivaju bogatu faunu.

Može vas još zanimati: