Udruženje „Volimo Jastrebac“ odabralo Top destinacije

Udruženje „Volimo Jastrebac“ priredilo je nedavno nesvakidašnju akciju “Jastrebac TOP 10”, a pre nekoliko dana i objavilo spisak najvažnijih destinacija koje pripadaju jastrebačkom kraju.

One su kako tvrde članovi ovog udruženja top destinacije koje oslikavaju ne samo temperament i etimološke osobine kraja, već su i oaze prirode.

Cilj je da se afirmiše kraj i upoznaju sve blagodeti ove planine. Istovremeno su ovo predlozi za eventualne turističke obilaske i izlete.

“Volimo Jastrebac” je neprofitna organizacija koja želi da predstavi naše prirodne lepote, najpre putem društvenih mreža i elektronskih medija, a onda i promotivnim turističkim obilascima planine Jastrebac.

Prvih početnih 10 destinacija na Jastrepcu i podno Jastrepca smo odabrali tako da na jednom mestu predstavimo bisere duhovnosti, planinskog turizma, vinskog turizma, autentičnih odgajališta specifičnih životinjskih sorti i banjskog turizma. Osnovna namera nam je da ukažemo na šarenoliku turističku ponudu, od Boga nam datu i od vrednih ljudi upotpunjenu, kako bismo mogli da spoznamo lepote Jastrepca koje su nam na korak od domova. Turizam je moguć ovde i sada iako ga često dugo planiramo i vidimo samo negde tamo daleko sa mnogo većim izdacima i udaljenostima. Ove destinacije predstavljaju početne osnove za dalji razvoj turizma na Jastrepcu, i uz pomoć svih turističkih organizacija opština i gradova koji okružuju Jastrebac, imaju velik potencijal koji svi želimo da pokrenemo i razvijamo u godinama pred nama. – rekao je Aleksandar Milanović, jedan od osnivača udruženja “Volimo Jastrebac”.

Može vas još zanimati: