Srpski mediji o otvaranju Avantura parka

Svi najveći i najuticajniji domaći mediji, kako elektronski tako i pisani, juče su, pod oznakom „ekskluzivno“ svojim konzumentima preneli informaciju da je na Jastrepcu otvoren jedan od najlepših avantura parkova Srbije, čiji su se inspiratori, finansijeri i realizatori svojski potrudili da estetski pariraju prirodnim lepotama kojima obiluje „najšumovitija planina Balkana“.

Beta:

– Boravak turista nam se smanjuje u Ribarskoj banji, zbog nedostatka smeštajnih kapaciteta i nedostatka sadržaja. Mi taj sadržaj moramo da obogatimo u narednom periodu. Ovo je korak u tom pravcu i verujem da ćemo zajedno sa gradom Kruševcem uspeti da svake godine dodatno osnažimo ponudu i turističku infrastrukturu i da će taj rezultat biti merljiv, naveo je Ljajić.

Novosti:

– Moj prvi utisak je da je ovo ne samo najšumovitija planina u Srbiji, već možda i na Balkanu, to je i planina sa ogromnim potencijalom- iznosi Rasim Ljajić, ministar turizma, koji je otvorio sezonu na novom “zip-lajnu” dugačkom 150 metara iznad veštačkog jezera. – Ovo je početak jednog dugog procesa, neće to biti nimalo lako, budući da su iza nas decenije potpune devastacije planine. Otvorena je perpektiva Jastrepca kao nove turističke destinacije, Naš zadatak je da u ovoj fazi vratimo epitet turističkog izletišta, kao i da iskoristimo četiri top destinacacije u blizini Kopaonik, Vrnjačka Banja, Niš i Sokobanja.

Grad:
Kao veliku prednost Kruševca i Jastrepca, ministar je naveo i buduću izgradnju Moravskog koridora što će, kako je rekao, svakako doprineti daljem porastu turista.

– Takođe, od 1.jula otvara se 12 novih linija sa Aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu, a krajem juna počeće sa radom , za civilni saobraćaj, aerodrom Lađevci u Kraljevu. Na nama je da poboljšamo turističku ponudu i infrastrukturu, jer je to put da olakšamo turistima da dođu na ovu planinu – poručio je ministar.

RTS:

– Ovo je jedan od koraka, kao što znate u daljem razvoju Jastrepca. Napravili smo jedan plan koji smo vam prezentovali i nadamo se da će tako biti i dalje, kaže Miloš Nenezić, generalni direktor Trajal korporacije.

Kurir:

Ministar je dodao da je u cilju povećanja broja gostiju potrebno povezati Jastrebac i sa Ribarskom banjom i sa Kruševcem, ali i da je potrebno povećati smeštajne kapacitete.

Kao domaćin „u gnezdu jastreba“ Jastrebac Lake Resort potrudio se da dočeka i ugosti sve mnogobrojne goste koji su se ovih prvomajskih dana sjatili oko jezera da uživaju u prvim pravim danima proleća. Decenijama zapuštan i gotovo odbačen od svojih Kruševljana konačno je ovaj „raj na zemlji“, kako ga nazva ministar, počeo da cveta, rađa i daje plodove. Uz mnogobrojne sadržaje avantura parka otvoren je i Avantura shop, u kome se uz suvenire kupuju i karte za Avanturu; a ljubiteljima planinskog biciklizma dostupni su i bicikli za iznajmljivanje.

Može vas još zanimati: