Igra jastrebačkih vukova

Naša (pra)šumska oaza osim što privlači sve veći broj ljubitelja netaknute prirode postaje i uzbudljiva inspiracija umetnicima najrazličitijih profila.

Tako je ovih dana poslužila i poznatom rok sastavu Fluid Underground iz Vlasotinca, kao idealno mesto za snimanje video spota rađenog za njihovu novu pesmu „Potopiće se obale“. Zanimljivo je da je čitav posao oko snimanja pesme i spota obavila kreativna ekipa iz Kruševca.

Pesma je kao i prethodni singlovi (Ja vidim sve, Nemam vremena) snimljena u studiju „Košnica“ u Kruševcu i za audio produkciju je bio zadužen Zoran Vasić.

Video je sniman na Jastrepcu, najšumovitijoj planini Balkana, i nosi dvostruku poruku – a vrlo je moguće da će gledaoci pronaći u njemu još po koju.

Režiju spota potpisuje Miloš Petrenj, dok su za realizaciju zaslužni Aleksandar Nešić – kamera, Dejan Jovanovic – Dron i Ivan Matejić montaža i kolor korekcija.

Fluid Underground, stoner rock bend iz Vlasotinca, je nastao 2001. godine i uprkos tom vremenskom jazu uvek se držao maltene, jedne te iste tematike. Pod snažnim uticajima bendova, kao što su Sonic Youth, Mudhoney pa sve do žanrovski čvršćih veterana, Motorhead, Kyuss ili The Melvins, Fluid Underground je posle nekog vremena i posle više promena članova benda, stvorio sebi svojstven i prepoznatljiv zvuk.

Može vas još zanimati: