Jastrebac – potencijal razvoja planinskog turizma

U cilju unapredjenja turističke ponude i potencijala, zaposleni u Turističkoj organizaciji Kruševac, obilaze hotele i smeštajne kapaciteta na više turističkih destinacija. Jastrebac je jedna od potencijala razvoja planinskog turizma.

U  toku je razrada projekta koji će omogućiti povratak najšumovitije planine Balkana na turističke mape i kod domaćih i inostranih turističkih operatera. Turistička organizacija prepoznaje značaj ove planine i trudi se da predstavi Jastrebac kao izuzetnu turističku destinaciju. Više o aktivnostima koje za cilj imaju unapredjenje turističke ponude rekla je Svetlana Bujić iz Turističke organizacije.

Jastrebac Lake Resort, sa vilom Idila, hotelom Trajal i Letnjikovcem, predstavlja planinsku turističku ponudu.  Kako navode u menadžmentu, spremni su za špic letnje sezone i za dolazak turista. Iz turističkih objekata na Jastrepcu i Turističke organizacije ističu dobru i uspešnu saradnju i sigurni su da će biti još bolja.

Kruševačka turistička organizacija narednih dana obilazi sve smeštajne kapacitete u gradu i okolini. Prva turistička destinacija koju su obišli je Jastrebac. Naredna je Ribarska Banja, sa kojom Jastrebac Lake Resort ima saradnju u toku letnje sezone.

Priredio: Nikola Popović (RTK)

Može vas još zanimati: