Jastrebac, mesto za avanture i odmor u srcu Srbije

od rizinger

Kao i u svetu, i kod nas je sve privlačniji koncept aktivnog odmora za one koji vole fizičke izazove, neguju zdrav duh i svoje slobodno vreme žele da provedu u prirodi. Planina Jastrebac je vazdušna banja, osunčana je cele godine i ima mnogo vidikovaca.

Pripremio: Dragoslav Gogić (RTS)

Jastrebac je planina breza, stoletne bukove šume, blage klime i lekovitog bilja. Bajkoviti pejzaži, na samo dvadesetak kilometara od Kruševca, ovih sunčanih februarskoh dana, privukli su brojne goste.

Najveća atrakcija i simbol Jastrepca je jezero oko koga je izgrađen turistički centar. Na ovoj planini sve je prilagođeno aktivnom odmoru.

Kompletan video prilog pogledajte na ovoj adresi: https://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/3182/putujemo/4719107/jastrebac.html

Obogatili smo naš kompleks sa mnogobrojnim sadržajima, kao što su teren za mini-golf, naravno i teretana na otvorenom, ali i klizalište koje će raditi kako zimi tako i leti. Svakako je tu i nezaobilazni avantura park koji je biser našeg rizorta“, kaže Marko Belojica, hotelijer na Jastrepcu.

Organizujemo porodične šetnje, na planini Jastrebac, dva puta mesečno, koje su prilagođene deci i odraslim osobama, rekreativcima i početnicima u planinarenju. Cilj je da se kroz te porodične šetnje promoviše zdrav stil života“, ističe predsednik Planinarskog kluba „Jastrebac“, Ljubiša Zdravković.

Jastrebac je stanište evropskog jelena i divlje svinje. Od planinarskog doma do uzgajišta divljači „Lomnička reka“ stiže se laganom šetnjom, za pola sata.

Na Jastrepcu je uređeno 300 kilometara planinarskih staza koje spajaju Pomoravlje sa Toplicom. Prokupačkom kosom i Velikim grebenom, na ovoj planini, od Đulice do Bele stene, prolazi i čuveni evropski pešački put E7.

Može vas još zanimati: