Dobro došli u Jastrebačku avanturu

Na samo 20 kilometara od drevne srpske prestonice Kruševca izdiže se prirodom dani bedem, dom najvećeg srpskog epskog zmaja, Zmaja od Jastrepca. 

Za sve šetače, planinare, bicikliste, skajranere, orjentirce, skvadoholičare, kao i ljubitelje aktivnog odmora ova destinacija svakako svojim položajem, lepotom i pogodnostima zavređuje da bar deo svog odmora posvetite sebi u njoj.  

Dovoljno je da ukucate u GPS Jastrebac Lake Resort i vozilo će Vas dovesti do samog srca ulaska u ovaj zamalo pa zaboravljeni raj, čuvenu Planinu iz dela jednog od najvećih srpskih pisaca XX veka Dobrice Ćosića. 

Preko mostića i nakon još jedne okuke otvara se pogled na moderni teren za male sportove, jezero i okolo njega brzorastući turistički kompleks, čuven po neverovatno dobroj kako nacionalnoj tako i internacionalnoj kuhinji, prvoklasnom smeštaju, znalačkim izborom vrhunskih autohtonih domaćih vina i velikim pogodnostima koje nudi pri organizacijama kako ekspertskih seminara, škola veština, radionica, tim bildinga i ekskurzija, tako i spektakularnih venčanja i drugih porodičnih radosnih okupljanja. 

U okviru Resorta postoje dva rezidencijalna objekta, hotel Trayal i Merima.

Udobno smešten između jezera i planinskog obronka hotel Trayal počeo je sa radom 1961. godine. Raspolaže sa 12 soba i 3 apartmana, ukupnog kapaciteta od 38 ležajeva. Svaka soba ima odličan wi-fi signal i kablovsku televiziju. Uz sve pogodnosti koje zahteva aktivan planinski odmor hotel nudi i četiri svoje reprezentativne sale za najrazličitije oblike seminara, proslava i druženja: “Kruševačka” kapaciteta do 100 mesta, “Kongresna” (35), “Beogradska” (25) i “Zlatni salon” (16), a tu je i Velika letnja terasa (250).

U sklopu hotelskog kompleksa nalazi se i izdvojeni Letnjikovac sa terasom koja pruža neponovljiv panoramski pogled.

Idila se nadvija, od 1961. godine, nad samo jezero, na svega 50 koraka od hotela Trayal. Njenu jedinstvenu lepotu i savršen sklad sa prirodom Jastrepca decenijama već slave svojim delima brojni umetnici – slikari i fotografi. Njena unutrašnjost takođe opčinjava udobnošću i kvalitetnom uslugom. Idila nudi 17 soba i 2 apartmana, ukupnog kapaciteta od 55 ležajeva. Uz to u njenom sklopu se nalaze i dve sale – “Velika” (kapaciteta do 80 mesta) I “Kongresna” (40), kao i Bilijar salon.

Pravo uživanje u najčistijem vazduhu i neverovatnom pogledu pružaju dve letnje terase (80 I 40 mesta), koje se nalaze iznad same obale jezera.

A baš uz i ispod nje prostro se, u svoj svojoj šarenolikoj lepoti po rečima samih graditelja najprirodnije uklopljen Avantura park u ovom delu sveta, sačinjen od četiri celine: Dečji avantura park, Zip lajn preko jezera (jedinstveno iskustvo), Stena za trening alpinista sa neophodnim atestima da može biti poprište i međunarodnih takmičenja u fri klimbingu kao i Velike avantura staze na dva nivoa, zahtevne i za pasionirane „avanturiste“. U sklopu parka nalazi se i bogato opremljena suvenirnica.

Može vas još zanimati: